Tel: 021 2102242

PROVENCE – LANGUEDOC – BORDEAUX 2018

/PROVENCE – LANGUEDOC – BORDEAUX 2018

PROVENCE – LANGUEDOC – BORDEAUX 2018

By | 2018-03-16T14:48:54+00:00 martie 16th, 2018|blog|0 Comments

BUCURIA DE A TRAI- PROVENCE – LANGUEDOC – BORDEAUX 2018 – Joie de vivre!

Cand spui PROVENCE spui idilic, unic, nemai intalnit, fermecator; spui VACANTA.
Una din cele mai spectaculoase regiuni ale Frantei, o feerie de peisaje mediteraneene, sate de piatra, carari de dealuri cu lavanda si cerul albastru te vor insoti pretutindeni. Pe langa cadrul natural si clima benefica, regiunea detine si obiective turistice renumite: de la bairomane, anfiteatre si teatre romane, apeducte (Pont du Gard), poduri (Pont d’Avignon), orase vechi pastrate si conservate pentru incantarea ochiului si sufletului (Marsilia, Aix en Provence,  Orange, Nimes, Arles orasul artistilor situat la gura Deltei Camargue, locul de varsare al Rhonului in Mediterana), pana la obiective moderne.
LANGUEDOC (limbaoc, termenul pentru “da” in dialectal galolatin) tinutul unde a fost fondata miscarea occitana, care revendica recunoasterea specificitatii lingvistice si cultural, avand ca reprezentant de seama pe Frederic Mistral, castigator al premiului Nobel. Fie in arena, fie in delicioasa si suculenta boeuf a la gardienne, taurii din Languedoc sunt renumiti in intreaga lume; cea mai mare pasiune a locuitorilor din zona sunt luptele cu tauri, aici au loc coride cu toreadori de cel mai inalt nivel…fermecator, nu?

Va invitam sa savurati  programul PROVENCE–LANGUEDOC-BORDEAUX in 2018!
Provence-ul istoric, ţinutul câmpurilor de lavandă şi viţei de vie, al unor splendide comori romane şi medievale şi al unor aşezări rurale pitoreşti. «Toujors Provence».Titlul lui Peter Mayle este mai mult decât definitoriu. «Provence pentru totdeauna». Pentru totdeauna în inima mea… si a ta !

Lasa un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate*