Tel: 021 2102242 facebook-icon

ALBANIA – SARANDA PARCUL BUTRINT

/ALBANIA – SARANDA PARCUL BUTRINT

ALBANIA – SARANDA PARCUL BUTRINT

By | 2019-09-18T13:44:51+03:00 februarie 2nd, 2015|blog|0 Comments

Albania Saranda – una dintre cele mai vizitate statiuni litorale albaneze. Numele i se trage de la o veche manastire ale carei ruine inca s-ar mai gasi pe unul din dealurile vecine, numita Santi Quaranti (patruzeci de sfinti), ridicata in memoria a 40 de martiri din perioada crestina timpurie (anii 300 d. H.). In timpul celui de-al II Razboi mondial, pentru o perioada scurta de timp, orasul a fost rebotezat Porto Eda, dupa numele fiicei lui Mussolini.

Partea veche a Sarandei se afla in nordul golfului, acolo sunt si cele doua porturi, de-o parte si de alta a unui promontoriu: vechiul port al pescarilor si portul nou, mai in sud, cu o micuta, dar cocheta marina.

Ruinele unei vechi cetati, de fapt o bucata de zid prabusita in mare, chiar la tarm.
Golful lat al Sarandei e amenajat cu plaje cu pietricele, sunt dotate cu tot ce trebuie, din cate am vazut: sezlonguri si umbrele, dusuri, cabine de schimb, hidrobiciclete si chiar jucarii gonflabile imense montate in apa, care fac deliciul copiilor si nu numai…
Paralel cu plaja se intinde o promenada foarte draguta, destul de lata si frumos întretinuta, decorata cu palmieri, leandri si statui de inspiratie marina.

Un bazar mare, acoperit, unde sunt tot felul de suveniruri. Artisti stradali, ce iti deseneaza portretul sau isi etaleaza operele hiper-colorate.

Punctele de atractie invecinate: situl arheologic si parcul Butrint, Blue Eye, sau excursii cu barca pe mare.

Va invitam in Parcul Butrint in Vacanta Ksamil Saranda Albania click aici

Lasa un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate*

Selectați moneda dvs.
EUR Euro