Tel: 021 2102242 facebook-icon

PUGLIA – IL SOLE DEL  SUD

/PUGLIA – IL SOLE DEL  SUD

PUGLIA – IL SOLE DEL  SUD

By | 2022-02-14T19:01:29+03:00 iunie 21st, 2018|blog|0 Comments

  Semnificatia etimologica a cuvantului Puglia…

…are interpretari diverse.  Puglia semnifica teren fara ploaie, altii considera ca deriva in schimb de la Iapudia, de la pamantul care este locuit de Iapigi, populatie emigranta din extremul Orient  in perioada antica in regiunea de nord sau ilirian. Pentru alti savanti, Puglia semnifica “pamant fara munte” sau “ pamant dens populat”.

Se pare totusi ca adevarata semnificatie a numelui regiunii trebuie sa se fi pierdut in nebuloasa istoriei…

De ceva timp cuvantul Puglia a fost inteles ca un teritoriu divers  fata de ceea ce este el astazi; de multe ori de fapt, regiunea este indicata la plural cu terminalul Puglie. In 1921 denumirea oficiala a venit finisata definitiv in Puglia, si asa a ramas in diviziunea regionala a teritoriului Republicii Italiene.

Regiunea Puglia (sau Apulia) se caracterizeaza prin urmatoarele aspecte geografice: lipsa zonelor muntoase, raspandirea campiilor si colinelor, lipsa hidrografiei artificiale, contact extins cu marea, clima mediteraneana.

Puglia este impartita in urmatoarele subregiuni: Daunia, Gargano, Tavoliere, Murge, Salento. Scaldata de Marea Adriatica si Marea Ionica, in partea continentala se limiteaza la Molise, Campania si Basilicata.

Administrativ este divizata in provinciile Foggia, Barletta-Andria-Trani, Bari, Taranto, Brindisi, Lecce.

Apulia (in latina) sau Puglia (in italiana) – “il sole del sud” sau “Mezzogiorno”- este secretul bine pastrat al Italiei. Geografic, regiune reprezinta tocul cizmei italiene, dar turistic este o zona unica, cu arhitectura si traditii bine definite, diferite de restul Italiei. Cu influente romane, grecesti dar si orientale. 

Apulia sau Puglia va asteapta sa descoperiti orasele albe, casele trulli – casute de poveste, padurile de maslini, vita de vie, peisaje minunate, satele pescaresti si plajele albe cu nisip fin; veti putea descoperi cateva dintre realizarile extraordinare ale genialului Frederic al II-lea (sec XIII)- denumit si stupor mundi et imitator mirabilis – minune a lumii si extraordinar reformator.

De asemenea vizitand Apulia veti putea degusta din delicatesele traditionale pugliese: orechiette, cacciocavallo, caccioricotta, rosii delicioase in salata cu oregano si rucola, taralli, negroamaro… si multe, muulte altele! 

Vino cu noi in Puglia in octombrie 2022- avem un circuit spectaculos  de 6 zile cu avionul.. click aici pentru programul complet 

Puglia Traditionala si peninsula Salento

 

Lasa un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate*

Selectați moneda dvs.
EUR Euro