Circuit Elvetia Vacanta Jungfraujoch

Tara muntilor si eficientei, Elvetia este una dintre cele mai atragatoare destinatii din Europa. Situata intre Germania, Austia, Franta si Italia, Elvetia are o economie puternica si adauga lumii o doza sanatoasa de ciocolata si peisaje rupte parca din Rai…

La 1 august elvețienii sărbătoresc ziua națională a țării, zi în care se celebrează alianța dintre cele trei cantoane Uri, Schwyz și Unterwalden din 1291, acestea punând și baza construcției statele. Elveția e o țară interesantă din toate punctele de vedere, politic, economic, social, etc. 

Va propunem pentru 2024 un circuit Elvetia Tara Cantoanelor cu Jungfraujoch – varianta Avion – click aici

sau

Tot in 2024 Vacanta Elvetia -Jungfraujock cu Lacurile Como si Garda – varianta autocar click aici

Veti vizita  locuri incantatoare aflate pe lista patrimoniului mondial UNESCO in vacanta circuit Elvetia:

#Manastirea benedictina de la St. Gallen (1983)

#Centrul vechi istoric din Berna (1983)

#Regiunea alpina „Jungfrau” (2001, 2007) si veti ajunge pe celebrul varf Jugfraujaoch 3571 m, TOP OF EUROPE

Grupul Total Reisen la Jungfraujoch
Grupul Total Reisen la Jungfraujoch 3571 m

Aflandu-ne in secolul tehnologiei avansate, Elvetia parca se incapataneaza sa-si pastreze traditiile…

*Denumirea oficială a Elveției este Confederatio Helvetica, provenită din latină. De aici provine și abrevierea CH.

*Elvetia are steagul patrat.  O alta tara cu steagul patrat este Vaticanul.

*Elvetia este un mare exportator de ciocolata…

…Sunt nu mai putin de 80 de companii producatoare de ciocolata care produc sute de mii de tone in fecare an. Elvetienii sunt mari consumatori de ciocolata: mananca mai multa ciocolata decat orice alta natiune din lume, peste 11 kg/cap locuitor/an.

Producatorii de ciocolata au dezvoltat tehnici de producere a ciocolatei cu aur comestibil. Numai în anul 2016 au fost vândute 186.000 tone de ciocolată. Cea mai mare surpriză … în supermarket ciocolată Toblerone care cântarea nici mai mult nici mai puțin de 4,5 kg…

*În Geneva se află cea mai scumpă cameră de hotel din lume, aceasta costă nici mai mult nici mai puțin de 80.000 de franci pe noapte. Aceasta a găzduit de-a lungul timpului personalități precum Bill Gates și Rihanna.

*In țara cantoanelor a fost creat un inel în valoare de 68 milioane dolari, realizat în totalitate din diamant.

Contestatii 💥

*Elvetienii pot contesta orice lege daca se aduna 50.000 de semnaturi in decursul a 100 zile. Se face apoi referendum la nivel national si se hotareste daca legea se adopta sau se respinge.

*Briceagul este unul din simbolurile Elvetiei. Acesta este rosu si poarta stema tarii. Are cularea rosie pentru a fi mai usor de gasit….daca iti cade in zapada.

*Elvetienii sunt pe locul 2 dupa Japonia pentru cea mai mare speranta medie de viata – 83,4 ani

Confederatio Helvetica

* Muntii Alpi ocupa peste 60% din suprafata tarii, existand 48 de varfuri de peste 4000 m.

*Elvetia este una dintre cele mai sigure tari din lume, avand cel mai mic nivel al criminalitatii.

*In Elvetia sunt peste 1500 lacuri. Lacul Geneva este cel mai mare si cel mai cunoscut. Alte lacuri cunoscute: Lucerna, Thun, Brienz, Zurich.

*Elvetia are 4 limbi oficiale: germana, franceza, italiana si retroromana. Germana elvetiana se diferentiaza de cea vorbita in Germania si nu are reprezentare scrisa. De multe ori nativii din Germania sustin ca nu inteleg nimic din germana elvetiana.✨

*Elvetia a fost declarata cea mai buna tara in care poti trai, in 2015 a fost declarata ca cea mai fericita tara din lume, iar in 2016 a fost a doua cea mai fericita tara din lume.

*Nu exista functia de presedinte al Elvetiei. Consiliul Federal alcatuit din 7 membri indeplineste functia de Sef al Statului.

*Aproximativ 25% din populatie este de origine straina. Imigrantii provin din Portugalia, Spania, fosta Iugosalvia, Turcia si din anumite tari islamice.

*Compania elvetiana Rolex a creat in 1927 primul ceas rezistent la apa

* În 2014, cu prilejul aniversării a 175 de ani a faimosului brand Patek Philippe a fost vândut, în urma unei licitații, cel mai scump ceas până la acea vreme. Descris drept „one of the wonders of the world” ceasul a fost vândut contra sumei de 24 milioane de franci elvețieni.

*Compania elvetiana Nestle achizitioneaza anual circa 10% din productia de cafea si cacao din lume. Aceasta a creat in 1938 Nescafe, prima marca de cafea instant din lume

*Albert Einstein a lucrat ca functionar la Oficiul Elvetian de Brevete.

A dezvoltat formula E=MC2 in Elvetia,  in timp ce locuiasi studia la Berna,Teoria relativitatii Ecuatia exprima convertibilitatea materiei in energie si vice versa.

*Profesorii elvetieni au cele mai mari salarii din lume. In 2014, salariul lor era de 61.000 euro pe an

* Consumul de canabis in scop recreational va fi in curand legal in scurt timp. Mai multe regiuni elvetiene permit cultivarea si consumul. Subiectul e inca in dezbatere.

*Masinile din Elvetia arata toate ca noi. Cei care nu fac inspectii regulate sau care nu isi repara autovehiculele primesc amenda;

*In Elvetia ajutorul de somaj se plateste timp pe 2 ani si include si concediul platit.

*Rata somajului este cea mai mica din Europa

*Dacă îți place să conduci cu viteză, Elveția nu e țara potrivită pentru tine. Există sancțiuni dure pentru cei care depășesc limita de viteză pe drumurile elvețiene. De exemplu, un singur kilometru peste limită te poate costa 60 de franci. Mai mult decât atât, Elveția aplică amenzi și în funcție de venitul pe care îl ai într-un an de zile. Mai exact, amenda este de 25% din venitul realizat anual.

* Faimoasa garda elvetiana era prin secolele 15-16 un grup de mercenari foarte temuti. Astazi, mai are foarte putini membri, care servesc la Vatican

*Elveția se numără printre primele țări care și-au declarat neutralitatea, în 1815. Deși neutră, Elveția are propria armată, nu cu scopul de a se implica în război, ci mai degrabă de apărare a populației.

* În cazul unui război, toată populația Elveției se poate adăposti în buncărele special amenajate. Tot în caz de război, aproximativ 300 de locatii (poduri, tuneluri) pot exploda la o sigura apăsare de buton, blocând astfel intrarea în țară.

Bucataria elvetiana

* De ce are gauri svaiterul? Pentru ca o bacterie folosita la fabricare, Propionibacter shermani, produce dioxid de carbon, care, dupa cum stim, face bule.

* Desi unele feluri traditionale de mancare, cum ar fi fondue, raclette sau rosti sunt omniprezente in toata tara, fiecare regiune si-a dezvoltat mancarurile sale specifice conform diferentelor de clima si limba.

Bucataria traditionala elvetiana

Bucataria traditionala elvetiana utilizeaza ingrediente similare celor din alte tari europene, precum si produse lactate si branzeturi specifice, cum ar fi Gruyere sau Emmental. Numarul de restaurante este ridicat, in special in vestul tarii.

Vinul este cea mai populara bautura alcoolica in Elvetia, tara cunoscuta pentru varietatea de soiuri de struguri, data de marea varietate de tipuri de areale viticole, cu combinatii specifice de tipuri de sol, aer, altitudine si lumina.

*Vinurile elvetiene se produc in principal in Valais, Vaud (Lavaux), Geneva si Ticino, majoritare fiind vinurile albe. Au existat podgorii in Elvetia de astazi inca din epoca romana, desi se pot gasi unele urme de origine si mai veche. Cele mai raspandite soiuri cultivate sunt Chasselas (denumit Fendant in Valais) si Pinot Noir. Merlot este principalul soi produs in Ticino.

Circuit Elvetia Tara Cantoanelor cu Jungfraujoch – varianta Avion – click aici

sau

Vacanta circuit Elvetia – Jungfraujoch cu Lacurile Como si Garda – varianta autocar- click aici

Blog Totalreisen - click aici

Facebook - click aici

Nordul Italiei si Dolomitii - Program pentru iubitorii de frumos - autocar - click aici
Facebook Total Reisen- click aici

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *