Oslo Vigeland Akerhus Circuit Norvegia

Oslo – Parcul Vigeland Oslo - Parcul de sculptura Vigeland

Parcul de sculptură Vigeland, una dintre cele mai faimoase atracții turistice din Norvegia, este de-a dreptul spectaculoos si este situat în faimosul parc Frogner din Oslo, acest parc de sculptură absolut unic, deschis tot anul, este opera vieții lui Gustav Vigeland (vezi foto).

Prezintă 650 de opere din granit si bronz precum si din fier forjat, cea mai mare parte a sculpturilor nu sunt aranjate pe axa de 853 de metri. Sunt cinci grupuri tematice, cel mai vechi este grupul de fântâni care descrie ciclul existenței umane cu un monolit înalt de 16 metri care este format din 121 de corpuri umane impletite.

Probabil cel mai impresionant loc ramane The Fountain (Fantana). Integral realizata din bronz, ansamblul fantanii e inconjurat de 20 de copaci ai vietii, care prezinta OMUL de la leagan pana la mormant, prin toate etapele sale, un ciclu etern al omenirii, cu fericire si suferinta.

Parcul Vigeland

The Bridge (Podul) te calauzeste pe cei 100 de metri ai sai printre aproape 60 de statui. Are ca laitmotiv relatia dintre femei, barbati, copii, cu o nuditate care pare absolut fireasca. De fapt pozitiile, inclestarile, firescul, toate acestea fac din ansamblul acestor statui un loc din care simti ca faci parte. Tot aici il gasim si pe celebrul Angry Boy, a carui mana, daca o atingi, cica ti se indeplineste nu stiu ce dorinta. Coada de rigoare la pozat cu baietelul coleric e destul de impesionanta.

The Monolith Plateau iti rupe insa linistea interioara cu un obelisc din corpuri umane, intr-o inclestare sau simbioza,  dar transmitand tot viata in forma ei cea mai concreta.

121 de oameni in cei 17 metri inaltime au fost sculptati intr-un singur bloc de granit. Mult mai optimist decat ciclul vietii de la Fantana, Monolitul reprezinta renasterea omului, aspiratia lui catre spiritual si divin. Transmite un sentiment reconfortant de “impreuna”, de salvare….

De asemenea, se poate vizita restul parcului Frogner, care include zone de picnic, facilități de agrement și grădina extinsă de trandafiri și cel mai mare loc de joacă din țară. Muzeul orașului Oslo este, de asemenea, situat aici, la fel ca și muzeul Vigeland, situat chiar dincolo de parc.

Circuit Norvegia- Magia Fiordurilor💖☸

Cetatea Akerhus

Cetatea Akershus- este o  frumoasa fortăreață care se ridică deasupra fiordenului Oslofjorden pe capul stâncii Akron. A fost construita de Khan 5 la sfârșitul secolului al XIII-lea.

În 1572 a fost remodelată sub forma unei cetăți medievale care fiind situată lângă mare a devenit o mare forță militară și economică, majoritatea comerțului făcându-se pe mare.

După incendiul devastator din 1624, sub domnia regelui Christian IV orașul a fost reconstruit aproape de cetate și denumit Christiania.

Acesta este un loc grozav pentru a petrece o bună parte a unei zilei și admirând portul Oslo ….

Puteti face asta inainte de a vizita capela modestă. 

In capela se afla mormantul lui Khan Sevens și ruinele vechii fortărețe medievale.

Muzeul Rezistentei norvegiene

Muzeul rezistenței norvegiene, adesea cunoscut sub numele de muzeul de pe frontul norvegian, este, de asemenea, găzduit în incintă. Pregătiți-vă să petreceți câteva ore aici, învățând despre  ocupație germană din 1940 până în 1945.

 În timpul celui de Al Doilea Război Mondial cetatea s-a predat germanilor fără luptă (1940). În 1945 a fost eliberată și predată conducătorului mișcării de rezistență din Norvegia.

Muzeul de Rezistență al Norvegiei (Norges Hjemmefrontmuseum) a fost înființat ca fundație în 1966. Deschis după patru ani, el etalează echipamente, documente, fotografii din perioada premergătoare și în timpul ocupației naziste (1930-1945).

Puteti merge si la muzeul forțelor armate norvegiene de la arsenalul istoric din Oslo.

Acest muzeu găzduiește mai multe  exponate de arme care descriu istoria trupelor norvegiene de-a lungul anilor.✨✨✨

Circuit Norvegia – click aici

Facebook – click aici 👍

Circuit Moldova – Iasi – Palatul Culturii – click aici😍

Insula Ischia – articol blog – click aici💫

Total Reisen – Garantia ta in turism!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *