Tel: 021 2102242 facebook-icon

Castel Praga

/Castel Praga

Castel Praga

By | 2020-06-15T13:49:20+03:00 februarie 9th, 2019|blog|0 Comments

CASTEL PRAGA

Castelul Praga (Prazsky hrad) reprezinta cel mai mare complex medieval din Europa. Are 570 metri lungime, 128 m latime, si o suprafata de 7,28 de hectare si reprezinta atractia cea mai importanta din Praga. Castelul a fost construit prima oara in sec al IX-lea transformandu-se dintr-o fortareata din lemn inprejmuita de ziduri de pietre intr-o cladire impozanta asa cum este astazi. Din cadrul complexului fac parte: Catedrala Sfantul Vitus (cel mai important punct de reper din oras unde puteti vizita turnurile, muzeul si galeriile de arta), Golden Lane, Palatul Lobkowicz si biserica Sfantul George.

Construit in secolul al XIX-lea de Printul Bořivoj, castelul s-a transformat dintr-o fortareata facuta din lemn, inconjurata de bastioane de pamant, o forma impresionanta pe care o are acum. Fiecare conducator si-a adus propriul aport astfel ca exista un amestec de stiluri. Castelul Praga a avut 4 mari reconstructii, pastrand fatada clasica ce dateaza din secolul al XVIII-lea, din perioada Reginei Maria Teresa.

Castelul are trei curti si a reprezentat intotdeauna Scaunul conducatorilor cehi, precum si resedinta oficiala a acestora.

In acest castel au avut birourile regii cehi, imparatii Imperiului Roman, presedintii Cehoslovaciei precum si ai Republicii Cehe. Bijuteriile coroanei sunt pastrate aici.

Golden Lane, aceasta strada de aur (Zlata Ulicka) detine 11 casute istorice construite chiar in interiorul arcurilor zidurilor castelului. Aici sunt expuse armura si textile medievale, precum si suveniruri. In casuta 22 a locuit scriitorul France Kafka precum si laureatul Nobel, poetul Jaroslaf Seifert.

Pentru detalii programe, accesati link-urile de mai jos:

Praga Iulie 2020

Praga Revelion 2021 autocar

Praga Revelion 2021 avion

 

Lasa un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate*

Selectați moneda dvs.
EUR Euro