Colosseum Roma este un monument turistic din Roma vizitat de foarte mulți turiști din toată lumea. El este probabil cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman. Cunoscut inițial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Colosseumul era cea mai mare construcție a vremurilor sale și astăzi este cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat azi.

Împăratul Vespasian, fondatorul dinastiei Flaviene, a început construcția Colosseumului  în anul 72 d.Hr.. Aceasta a fost încheiată în anul 80 d.Hr., la un an după moartea lui Vespasian.

Uriașul amfiteatru Colosseum Roma a fost construit în locul unui lac artificial, parte din marele parc construit de Nero în centrul Romei. Parcul includea atat Domus Aurea cât și statuia Colossus. Această gigantică statuie a lui Nero, de 36 de metri înălțime, care îl prezenta pe împărat în chip de zeu al soarelui a dat numele actual al construcției – Colosseum. Statuia, amplasată lângă amfiteatru, a fost demolată ulterior. Nu numai statuia, dar și amfiteatrul ofereau o priveliște grandioasă. În formă de elipsă, cu axa mare de 186 m, axa mică de 150 m, avea un perimetru de 520 m si o înălțime de 55 m . Oferea locuri pentru aproximativ 50.000 de spectatori. Fundația pe care a fost construit avea 12 metri grosime.

În conformitate cu Calendarul Codex din 354, Colosseumul de la Roma ar fi putut găzdui 87.000 de oameni. Estimările moderne pun cifra la aproximativ 50.000. Ei erau așezați într-un aranjament pe niveluri, care reflecta natura rigidă, stratificată a societății romane. Cutii speciale erau puse la nord și sud pentru împărat și Virginele Vestale, oferind cele mai bune unghiuri de vedere spre arenă Colosseum Roma….

Acest monument a fost construit de zeci de mii de sclavi (se pesupune ca au fost intre 20.000-60.000 sclavi).

Atractia principala o reprezentau luptele intre gladiatori care erau fie sclavi fie prizonieri de razboi, fie razboinici care luptau pentru glorie si bani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *