Tel: 021 2102242 facebook-icon

Roma- Colosseum

/Roma- Colosseum

Roma- Colosseum

By | 2021-09-23T13:32:37+03:00 septembrie 22nd, 2021|blog|0 Comments

 

Colosseum Roma este un monument turistic din Roma vizitat de foarte mulți turiști din toată lumea. El este probabil cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman. Cunoscut inițial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Colosseumul era cea mai mare construcție a vremurilor sale și astăzi este cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat azi.

Împăratul Vespasian, fondatorul dinastiei Flaviane, a început construcția Colosseumului  în anul 72 d.Hr.. Aceasta a fost încheiată în anul 80 d.Hr., la un an după moartea lui Vespasian.

Uriașul amfiteatru a fost construit în locul unui lac artificial, parte din marele parc construit de Nero în centrul Romei. Parcul includea atat Domus Aurea cât și statuia Colossus. Această gigantică statuie a lui Nero, de 36 de metri înălțime, care îl prezenta pe împărat în chip de zeu al soarelui a dat numele actual al construcției – Colosseum. Statuia, amplasată lângă amfiteatru, a fost demolată ulterior. Nu numai statuia, dar și amfiteatrul ofereau o priveliște grandioasă. În formă de elipsă, cu axa mare de 186 m, axa mică de 150 m, avea un perimetru de 520 m si o înălțime de 55 m . Oferea locuri pentru aproximativ 50.000 de spectatori. Fundația pe care a fost construit avea 12 metri grosime.

În conformitate cu Calendarul Codex din 354, Colosseumul ar fi putut găzdui 87.000 de oameni. Estimările moderne pun cifra la aproximativ 50.000. Ei erau așezați într-un aranjament pe niveluri, care reflecta natura rigidă stratificată a societății romane. Cutii speciale erau puse la nord și sud pentru împărat și Virginele Vestale, oferind cele mai bune unghiuri de vedere spre arenă Colosseum Roma.

Program de grup Roma 2022: click aici

Lasa un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate*

Selectați moneda dvs.
EUR Euro