Vacanta Albania Saranda Ksamil

Vacanta Albania Saranda Ksamil

Albania Saranda – una dintre cele mai vizitate statiuni litorale albaneze. Numele i se trage de la o veche manastire ale carei ruine inca s-ar mai gasi pe unul din dealurile vecine, numita Santi Quaranti (patruzeci de sfinti), ridicata in memoria a 40 de martiri din perioada crestina timpurie (anii 300 d. H.). In timpul celui de-al II Razboi Mondial, pentru o perioada scurta de timp, orasul a fost rebotezat Porto Eda, dupa numele fiicei lui Mussolini.

Partea veche a Sarandei se afla in nordul golfului, acolo sunt si cele doua porturi, de-o parte si de alta a unui promontoriu: vechiul port al pescarilor si portul nou, mai in sud, cu o micuta, dar cocheta marina.

Vacanta Albania Saranda Ksamil

Ruinele unei vechi cetati, de fapt o bucata de zid prabusita in mare, chiar la tarm.
Golful lat al Sarandei e amenajat cu plaje cu pietricele, sunt dotate cu tot ce trebuie: sezlonguri si umbrele, dusuri, cabine de schimb, hidrobiciclete si chiar jucarii gonflabile imense montate in apa, care fac deliciul copiilor si nu numai…
Paralel cu plaja se intinde o promenada foarte draguta, destul de lata si frumos întretinuta. Aceasta promenada este decorata cu palmieri, leandri si statui de inspiratie marina.

Un bazar mare, acoperit, unde sunt tot felul de suveniruri. Artisti stradali, ce iti deseneaza portretul sau isi etaleaza operele hiper-colorate.

Punctele de atractie invecinate: situl arheologic si parcul Butrint, Blue Eye, sau excursii cu barca pe mare.

Vacanta Albania Saranda Ksamil

Ksamil– este unul dintre cele mai frumoase orase ale Albaniei, situat vis-a-vis de insula greceasca Corfu. Apele de culoare turcoaz la mal…in contrast cu albastrul intens din larg, te lasa fara cuvinte…O salba de plaje marginita din loc in loc de stanci abrupte care parca se pravalesc in apa… Umbrelute de stuf si golfuri ascunse sunt cateva dintre ingredientele unei vacante reusite in Vacanta Albania -Caraibele Europei! Zona este recunoscuta si pentru bunatatile culinare din peste si fructe de mare care pot fi degustate… Vino  cu noi si te vei convinge…

TOTAL REISEN – GARANTIA TA IN TURISM!

Saranda-Butrint-Ksamil – o zona minunata … va invitam in  iulie sau septembrie 2024 in Vacanta Albania Saranda Ksamil.

Programul nostru il regasiti in urmatoarele link-uri:

Vacanta Ksamil – Circuit Albania iulie 2024

Sejur Ksamil – Caraibele Europei septembrie 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *