Vacanta Costa del Sol cu Total Resien

Costa del Sol -Coasta Soarelui este o regiune formată din orase de coastă si comunitătile din partea de vest a Málagai, în sudul Spaniei, în comunitatea autonomă Andaluzia. Initial era formată din asezări pescăresti linistite. In ultima parte a secolului al XX-lea regiunea a fost transformată radical, devenind destinatie turistică de renume mondial, cu o aglomerare urbană aproape continuă de asezări si statiuni pe toată lungimea coastei.

E formată din zona aflată la vest de orasul Málaga si la est de granita cu provincia Cádiz, de-a lungul coastei Mediteranei. Include orasele Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas, Marbella, San Pedro de Alcántara, Vélez-Málaga, Nerja, Torrox, Puerto Banús si Estepona.

Asezările din regiune datează din epoca bronzului, aceasta apartinând alternativ de numeroase popoare si culturi. Pe aici au trecut fenicienii, cartaginezii, romanii, vandalii, vizigotii si maurii.
Formată initial din sate pescăresti, zona a intrat în circuitul turistic international odată cu anii 1950. De atunci a devenit o destinatie populară printre turistii străini. Este celebra atât pentru plajele sale, cât si pentru cultura si istorie.

Zona este puternic urbanizată, cu un cordon aproape continuu de clădiri de-a lungul coastei. Stilurile arhitecturale sunt un amestec de vile albe, joase, si clădiri foarte înalte, mai ales în statiunile turistice.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *