Vacanta Paris

Vacanta Paris a fost intotdeauna in inimile tuturor visatorilor…

In 1978, celebrul cineast francez Claude Lelouch a fixat o cameră giroscopică în partea din față a unui Ferrari 275 GTB și a invitat un prieten, pilot profesionist de Formula 1, să facă o călătorie prin „inima Parisului”, la cea mai mare viteză posibilă la acea vreme, înainte de răsăritul soarelui. Călătoria urma să înceapă de la „Porte Dauphine” să treacă pe la „Le Louvre” și se termine la Basilica „Sacré-Coeur”. Inutil de precizat că Lelouch nu a putut obține un permis de la autorități pentru a închide străzi de-a lungul traseului periculos in Paris.

Lelouch se aștepta ca drumul in Paris , și deci filmul facut in Paris, să dureze 10 minute.
Pilotul a finalizat circuitul în mai puțin de 9 minute, atingând
uneori viteze de 260 km pe oră…. Filmul arată automobilul
strecurându-se in Paris prin intersecții cu semafoare pe roșu, evitând de puțin atat trecători cat și porumbei și străbătând străzile Parisului cu sens unic pe sensul interzis…

https://youtu.be/Yrzr4z8lfTo
Prin Paris la bordul unui Ferrari in 1978…

Când filmul a fost prezentat publicului, Claude Lelouch, care nu a dezvăluit niciodată identitatea șoferului, a fost arestat un timp. S-a speculat că șoferul ar fi putut fi René Arnoux sau Jean-Pierre Jarier. Lelouch a fost eliberat, iar filmul a fost interzis și a fost vizionat in Paris doar în săli de proiecție ilegale. Dacă nu ați mai văzut acest film până acum, descărcați-l de mai jos și vizionați-l ținandu-vă respirația… Speram să vă placă… asteptam comentariile voastre!

Vacanta Paris

Ei bine, dar cum arata Parisul astazi??? REMARCABILLL!!!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *