Lacurile din Nordul Italiei Como Garda Maggiore

LACUL GARDA – PARADIS ACVATIC vezi program autocar click aici

Lacuri Nord Italia Como Garda Maggiore

Sunt puţine locuri în lume unde atmosfera mediteraneană se întâlneşte cu romantismul munţilor înalţi – însă lacul Garda poate oferi ambele experienţe. Cel mai mare lac italian ca dimensiune (lungime de 52 kilometri, suprafaţă totală de 370 km2) este împrejmuit dinspre nord de culmile Alpilor, iar în sud, se întinde către câmpia Po.

Datorită vântului nordic Tramontana, lacul Garda este probabil cel mai apreciat paradis acvatic continental al Europei, incluzând şi windsurfing-ul. Şirul atracţiilor este lung: apa curată atrage amatorii de scufundări, pe când Alpii îi atrag pe ciclişti şi pe alpinişti. De asemenea, faleza are numeroase ştranduri, hoteluri şi locuri de campare, aşa că oriunde te plimbi în localităţile de pe mal, vei întâlni caracterul tipic italian de “dolce vita”. Riva del Garda, Malcesine, Limone sau Bardolino sunt orăşele italieneşti fermecătoare.

Perla lacului este Sirmione, o localitate pe o peninsulă în zona sudică. Orăşelul adăposteşte, pe lângă castelul monumental Rocca Scalighera, şi lăcaşul Grotte di Catullo – care datează de pe vremea romanilor. O altă atracţie este cascada Varone, aflată pe malul nordic al lacului, cu o înălţime de 80 de metri.

Sa nu uitam de Parcul Naţional Alto Garda Bresciano.

LACUL MAGGIORE – O MOŞTENIRE NOBILIARĂ vezi program avion click aici

Lacuri Nord Italia Como Garda Maggiore

Asemeni altor lacuri din Italia de Nord, şi lacul Maggiore s-a format prin topirea gheţarilor. Ca dimensiune este considerat al doilea lac din Italia. Totodată, cea mai mare întindere de apă statică a cantonului Ticino, având în vedere că partea cea mai nordică a lacului Maggiore se situează în Elveţia.

Unul din centrele turistice ale lacului (lung de 66 kilometri avand suprafaţă de 212 km2) este Stresa, localitate aflată pe partea vestică. Orăşelul populat cu vile impozante şi parcuri este locul de unde se poate explora cu telecabina culmea Monte Mottarone de 1.500 m. De aici priveliştea spre Alpi iti taie respiraţia.

Istoria lacului Maggiore se împleteşte cu cea a familiei Borromeo, insulele cu acelaşi nume au rămas şi în zilele noastre în proprietatea familiei.

Dacă vă plimbaţi în grădinile splendide de pe Isola Bella şi Isola Madre. Vă puteţi imagina cum ar fi să fiţi moştenitorii unei familii de nobili italieni…

O altă insulă accesibilă este Isola dei Pescatori.

Nu trebuie ratată o masă gustoasă cu bunătăţi proaspăt pescuite din lac.

Cel mai renumit membru al familiei Borromeo a fost cardinalul Sfântul Carol, iar statuia lui gigantică de 36 metri se află pe partea sudică a lacului, fiind simbolul Aronei. Pe o scară îngustă se poate urca până în creştetul statuii, de unde aveţi o privelişte spectaculoasă către lacul Maggiore chiar prin ochii cardinalului.

LACUL COMO – ELEGANŢĂ ŞI SCLIPIRE vezi program autocar click aici

Lacuri Nord Italia Como Garda Maggiore

Mai mult decât oricine, George Clooney a dus faima lacului Como în lume: starul american a cumpărat Villa Oleandra.

Pe lângă el Madonna, Sylvester Stallone, Giorgio Armani sau Gianni Versace şi mulţi alţii au avut sau încă mai au proprietăţi pe lacul lombard în forma de Y . Lacul se întinde pe o suprafaţă de 146 km2. Dar celebrităţile au descoperit ceva mai demult lacul Como. Shelley l-a prezentat prietenilor săi cu vorbe de laudă, dar şi Stendhal sau Franz Liszt şi-au făcut simţită prezenţa acolo.

Pe lângă mediul natural incredibil de frumos, atracţia lacului o constituie zona rezidenţială, cu clădirile sale impozante şi elegante. Numeroase pelicule au fost realizate aici pe lângă Villa Carlotta din Tremezzo, Villa d’Este din Cernobbio sau Villa Melzi d’Eril şi Villa Serbelloni din Belaggio. Accesul între insule şi ţărmurile lacului se realizează cu feriboturi, cea mai apreciată localitate fiind chiar oraşul Como. Pe lângă domul grandios sunt nenumărate cafenele, restaurante care îi aşteaptă pe vizitatori pe străduţele înguste, romantice. În apropiere există o localitate de unde se poate ajunge pe culmile munţilor cu un funicular. O dată ajunşi în Brunate vă puteţi bucura de o privelişte incredibilă asupra lacului.

Pentru anul 2024, in iunie va propunem o vacanta in zona lacurilor din nordul Italiei. Pentru detalii programe accesati urmatoarele link-uri:

Lacurile din Nordul Italiei – Autocar click aici

Lacurile din Nordul Italiei – Avion click aici

Un răspuns

  1. Buna seara,
    Suntem interesati de o vacanta in aceasta zona in luna sepembrie, 2-3 familii cu plecarea din Iasi ,6-7 nopti, cu ghid turistic in limba romana.
    Ne intereseaza daca se poate, conditiile si pretul/familie.
    Rugam prezentati oferta.

    va multumim,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *